24/7 service download de brochure nieuws

Wielsma neemt speciale LAKO uitschuifbare dieplader in gebruik

Onlangs nam Wielsma Internationale Autoservice uit Apeldoorn een wel zeer speciale LAKO dieplader oplegger in gebruik. De dieplader is geheel op maat gemaakt en voldoet aan het uitgebreide eisenpakket om de meest uiteenlopende soorten trekkers, bakwagens en oplegger te kunnen transporteren.

De oplegger heeft een zeer lage laadvloerhoogte van 9 cm, om zo bedrijfswagens en opleggers binnen de wettelijk gestelde hoogte van 400 cm te kunnen vervoeren. De centrale hoofdligger is dusdanig geconstrueerd dat low-deck / mega voertuigen zonder problemen geladen kunnen worden.

 

De centrale hoofdligger is uitschuifbaar uitgevoerd. In maximaal uitgeschoven toestand is het diepbedlengte 1120 cm. Op het uitschuif gedeelte van de hoofdligger is een op alle posities te fixeren console aangebracht welke gebruikt kan worden om de lading, waar nodig te ondersteunen.

 

De achterzijde van de oplegger is afneembaar en zelfrijdend. Deze wordt middels een powerpack hydraulisch aangedreven en radiografisch bestuurd. Het asstel van de oplegger is tevens geschikt gemaakt om een oplegger van en naar de dieplader te transporteren, hiervoor is een demontabele koppelschotel meegeleverd welke eenvoudig op het zelfrijdende asstel van de dieplader is te bevestigen. Ook is het mogelijk om met een trekstang voertuigen te verplaatsen met het zelfrijdende achterstel. Het zelfrijdende achterstel is geheel self-supporting met eigen stroomvoorziening en luchtcompressor.

 

De oplegger is voorzien van twee stuks hydraulische lieren incl. hulpstukken zoals omkeer rollen etc. Voorts is de oplegger uitgerust met royaal bemeten RVS kisten ten behoeve van het opbergen van de benodigde hulpstukken om geheel zelfstandig een voertuig te kunnen bergen en/of repatriëren.

 

De dieplader is het 4e speciale voertuig dat LAKO heeft mogen leveren aan Wielsma Internationale Autoservice uit Apeldoorn. Door de goede ervaringen met de voorgaande speciale voertuigen (twee uitschuifbare diepladers en één dieplader aanhangwagen) heeft Wielsma Internationale Autoservice besloten om ook dit voertuig weer door LAKO te laten construeren.

 

Het dynamische bergingsbedrijf is gestart in 1964 en houdt zich uitsluitend bezig met het bergen en repatriëren van vrachtwagens, touringcars en getrokken materieel zowel binnen Nederland als grensoverschrijdend. Vanuit de 24 uurs alarmcentrale worden bergers en bergingsvoertuigen aangestuurd en beschikt men over een (internationaal) netwerk van bergers voor deze specifieke dienstverlening.

 

Het bedrijf beschikt over een uiterst geavanceerde bergingsvloot, waaronder speciale diepladers en extra zware bergingskranen op haar bergingsvoertuigen. Daarnaast is specifiek in de dienstverlening opgenomen de mogelijkheid tot inzet van vervangende trekkers. Hierdoor is het in veel gevallen mogelijk dat de vervoerder alsnog de goederen op de juiste locatie en tijdstip kan leveren.

 

Wielsma werkt niet alleen voor transportondernemingen en garagebedrijven maar ook voor en in opdracht van vrachtautoverzekeraars waarbij een rechtstreekse financiële afwikkeling plaatsvindt. Voor een aantal verzekeraars waaronder Aegon, Delta Lloyd, HDI-Gerling en TVM beheert Wielsma de alarmlijnen. Deze samenwerking zorgt voor een kwalitatief betere en efficiëntere uitvoering van berging en repatriëring in binnenland en buitenland. Dat laat zich vervolgens vertalen in een hogere klanttevredenheid, en daarbij het reduceren van de kosten en de schadelast.

 

Verzekerden, tussenpersonen en volmachtkantoren maken inmiddels volop gebruik van deze dienstverlening via de alarmnummers van de verzekeraars.  Klanten worden op de alarmcentrale 24/7 geholpen in heel Europa.

 

(Bekijk hier het artikel)